31 Aralık 2013
30 Aralık 2013
Mehmed Âkif Ersoy Grafik
İstİklâl şairimiz Mehmed Âkif Ersoy Grafik
Çanakkale Destanını o yazdı. Ordunun Duası’nı o yazdı. Kurtuluş Savaşı öncesi esaret günlerinin acı terennümünü Bülbül’ün dilinden o kaleme aldı. Milli Mücadele’nin sesi, kalemi ve soluğu oldu. Şiirleriyle, vaazlarıyla Anadolu’nun mücadele ateşini gönüllerde sönmez bir meşale gibi tutuşturmasını o bildi. Tefrika belasına isyan edip ümmet sancağı altında en önde ve vakurlu bir şekilde durmak düşüncesini o haykırdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti’nde millet mebusu olarak eğitim ve neşriyatla ilgili çalışmalarda onun öncülükleri oldu. Devamı için tıklayın
28 Aralık 2013
Yağmurlu havalarda yola çıkarmen dikkat edin!
Türkiye’nin birçok şehrini etkisi altına alan yağışlarla birlikte trafik kazalarında artış yaşanıyor. Resmî sigorta kayıtlarına göre yağmurlu bir havada normal bir güne göre yüzde 25 daha fazla kaza oluyor. Islak zeminde sürücülerin takip mesafesi gibi basit bazı kuralları uygulamaması, can ve mal kayıplarına yol açıyor.
26 Aralık 2013
25 Aralık 2013
24 Aralık 2013
21 Aralık 2013
Ayetler ışığında “doğum takvimi” infografik
Son aşamada ise bebeğin akciğerleri olgunlaşırken anne adayı da fiziksel ve ruhsal olarak doğuma hazır hale geliyor. Hazırladığımız infografi kte, bu dönemleri ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştık.
Ayrıca, anne adaylarının hamilelik sürecinde nasıl beslenmesi gerektiği, yapmaması gereken hareketler, önerilen egzersizler ve doğum çantasına kadar birçok detaya da yer verdik.
İnfografik: Yunus Emre Hatunoğlu
Araştırma: Tuğba Mezararkalı
Danışmanlar: İlahiyatçı yazar Süleyman Sargın, kadın doğum uzmanı Op. Dr. Gülhan Cengiz ve Dyt. Yeşim Çelik
18 Aralık 2013
16 Aralık 2013
Kanser infografik
İnsanoğlu yüzyıllar boyunca cüzzam, veba ve verem gibi hastalıklarla uğraştı. Modern dünyanın korkulu rüyası ise kanser. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kanser, 2010 yılında kalp rahatsızlıklarını geçerek dünyadaki en ölümcül hastalık olacak. Sadece bu yıl, ‘habis ur’ sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 7 milyon. Tedavi için dünya genelinde yaklaşık 500 milyar dolar harcanıyor. Türkiye’de her yıl 100 bin kişi kansere yakalanıyor. Son 5 senede kanser ilaçlarının tüketimi neredeyse iki katına çıktı. İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın (İEİS) verileri, durumu gözler önüne seriyor. 2003 yılında Türkiye’de tüketilen ilaçların yüzde 3,8′ini onkoloji (kanser) oluştururken, bu rakam 2008′de yüzde 7,2′ye çıktı. 2008′in ilk 10 ayında kanser ilaçlarına harcanan para 720 milyon YTL.
12 Aralık 2013
10 Aralık 2013
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)